Onze geschiedenis


Het totaalpakket is onze sterkste troef. Slijtvaste coatings, oplassen, draaien, slijpen, hardchroom, inkrimpen van bussen met vloeibare stikstof, monteren van sleeves dmv warmte,... De ervaring is zeer divers en steeds alles in eigen beheer.

Onze geschiedenis

In 1968 ontstond het idee om een bedrijf te starten met als doel het opchargeren van assen. De opstart gebeurde in Schaffen. Het toenmalige Plasmajet pvba was geboren. De nieuwe technieken ontstonden in de periode hierna. Wat begon met autogeen spuiten, werd al snel vervolledigd met onder andere plasmaspuiten en hardoplassen.

In de jaren '70 stond Plasmajet mee aan de wieg van het HVOF spuiten. Het hogesnelheidsspuiten kwam er sindsdien bij. Al snel kwam er nood aan een betere infrastructuur. Een verhuis drong zich op.

In 1987 verhuisde de firma naar het industrieterrein aan het klaverblad in Lummen. Vanaf toen werd het mogelijk om werkstukken tot 10 ton of tot 10 meter te behandelen. De toen nog florerende Belgische staalindustie samen met de steenkoolmijnen waren de belangrijkste industrie├źn.

Eind jaren '90 werd de situatie moeilijker. Met het pensioen van de vroegere leiding ontbrak er opvolging. Zelfs in deze mindere tijd slaagde Plasmajet erin te overleven. Door een aandelentransactie in 2002, werd de verandering ingezet. De oudere industrie krimpte in. De aandeelhouders zochten vers bloed om hierop te anticiperen. Ze vonden dit bij Msc Filip Maesen. In 2004 werd zo de broodnodige omzetstijging van 25% gerealiseerd. Met veel ambitie werd hij in 2005 eigenaar. Sinds 2007 werd het gebouw grondig uitgebreid en vernieuwd. Het aantal slijpbanken verdubbelde, robots werden geïntegreerd, installaties vernieuwd. Hierdoor zijn we vandaag in staat om op zeer hoog niveau coatings te produceren en af te werken volgens de huidige normen. Zoals ook onder 'environment' terug te vinden is, wordt bij iedere investering nu steeds de milieuvriendelijkste oplossing gekozen.

  • Het totaalpakket is dan ook onze sterkste troef.

Slijtvaste coatings, oplassen, draaien, slijpen, hardchroom, inkrimpen van bussen met vloeibare stikstof, monteren van sleeves dmv warmte,...

  • De ervaring is zeer divers en steeds alles in eigen beheer.